2022 – de toekomst van de (oog)zorg

Save the date – Oogcongres 5 november 2022

Op 5 november 2022 vindt alweer de 7e editie plaats van ons jaarlijkse Nationale Oogcongres. In tegenstelling tot vorige jaren, met digitale webinars over specifieke oogaandoeningen, willen we nu dieper ingaan op actuele thema’s, die voor alle mensen met een oogaandoening relevant en van belang zijn.

Thema

Het thema van het Oogcongres dit jaar is: ‘de toekomst van de (oog)zorg’.

Onze gezondheidszorg presteert relatief goed in termen van kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid. Tegelijkertijd komen er flinke uitdagingen op ons af die de houdbaarheid van de zorg onder druk zetten. De zorgvraag neemt toe en wordt complexer, terwijl sprake is van een toenemende arbeidsmarktkrapte en een daling van het aantal mantelzorgers. Ook de betaalbaarheid staat onder druk. Verandering is dus nodig om de houdbaarheid te waarborgen.

Wat kan jij doen?

Wat kan jij persoonlijk doen om de zorg in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden? Wat zijn de voornaamste trends en wat is hun impact binnen de oogheelkunde? Kan jij als patiënt makkelijk groene keuzes maken als we het hebben over duurzaamheid van de zorg? Heb jij als patiënt invloed op de inhoud en organisatie van de zorg, zodat deze beter aansluit bij jouw wensen en behoeften?

40% van de Nederlanders vindt dat mensen die ongezond leven een hogere zorgpremie moeten betalen? Heb jij als patiënt een gezonde leefstijl? Neem jij de regie in eigen handen als het gaat om beter worden? En is dat wel terecht dat zij meer moeten gaan betalen voor hun zorg?

Dit zijn belangrijke actuele thema’s en vraagstukken waar diverse sprekers verder op in gaan. Uiteraard is er tijdens het congres ook gelegenheid om  ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

Informatie

Datum: 5 november 2022
Locatie: Domstad, Utrecht
Bijdrage: Leden €15, online €10, niet-leden €25
Meer informatie over inschrijving en het volledige programma volgen later.

Oogvereniging

Het Nationale Oogcongres 2022 wordt georganiseerd door de Oogvereniging. De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor alle mensen met een oogaandoening in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.oogvereniging.nl