Webinar maandag 1 november 2021

Scapino Ballet: ook als je minder gaat zien kun je blijven genieten van dansvoorstellingen. Met Scapino Ballet Rotterdam en Komt het zien!

Dansers van All Hands on DeckIs een bezoek aan een dansvoorstelling in het theater leuk als je minder of niets ziet? Jazeker! Maar hoe dan? Dat ervaar je in dit webinar van Komt het Zien! en het Scapino Ballet.

Scapino Ballet Rotterdam wil er zijn voor iedereen, oók voor mensen met een oogaandoening. Daarom werkt Scapino samen met Komt het Zien! aan het toegankelijk maken van haar voorstellingen. Met als resultaat een primeur: in 2019 was All Hands on Deck de allereerste dansvoorstelling in Nederland met live audiodescriptie. Gevolgd door nog een primeur in 2020: The Great Bean bij Komt het Zien! THUIS, online en op de Webbox. Een reactie:

“Niet mooi…. maar fantastisch!!!! Op de bank gezeten met mijn ogen dicht ging ik genieten van het Scapino Ballet op de Webbox. Ik zat of eigenlijk danste ik mee. Het was niet Bonny maar Connie die mee danste. Wat een heerlijke muziek en prachtige kleding. De blindentolk omschreef het allemaal zo mooi en duidelijk dat ik er als het ware tussen zweefde. O wat lijkt het me heerlijk om zo iets moois uit te beelden. Nooit geweten dat modern ballet met zulke mooie beschrijvingen zo mooi kan zijn.”

Op 1 november vertellen choreograaf Ed Wubbe, blindentolk Hilbert Geerling en Komt het Zien!-oprichtster Arlette Hanson over live audiodescriptie, meet & feel-inleidingen en audio-introducties bij dansvoorstellingen.

En ze laten een primeur zien en horen: een scène uit de allernieuwste Scapino-voorstelling Casablanca met audiodescriptie!

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit webinar. Ga naar het volgende webinar >>