Webinar maandag 20 september 2021

Wat kunnen we verwachten van Artificial Intelligence in de oogheelkunde? Met dr. Michael Abramoff, University of Iowa (Nederlandstalig).

Michael AbramoffEr is een enorme potentie voor Artificial Intelligence (AI) in de gezondheidszorg. Denk aan betere resultaten voor patiënten, minder kosten en een betere toegankelijkheid.  Maar er komen ook ethische vraagstukken bij kijken. Daar zal Michael Abramoff, MD, PhD. in dit webinar op ingaan. Hij maakt ons deelgenoot van waar men nog mee worstelt én wat er al is bereikt in deze nieuwe tak van de gezondheidszorg.

Michael D. Abramoff, MD, PhD, Fellow, IEEE, is neurowetenschapper, computeringenieur en retinaspecialist. Hij is oprichter en uitvoerend voorzitter van Digital Diagnostics, Inc., het eerste bedrijf dat ooit FDA-goedkeuring heeft gekregen voor een autonoom AI-diagnosesysteem. Als Watzke-hoogleraar Oogheelkunde aan de Universiteit van Iowa is hij auteur van meer dan 300 peer-reviewed publicaties, uitvinder van 17 systemen waarvoor een patent is verleend en is hij meer dan 35.000 keer geciteerd. Als expert op het gebied van AI in de gezondheidszorg en AI-ethiek heeft hij het Amerikaanse Congres, het Witte Huis, de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en de Federal Trade Commission (FTC) geïnformeerd en is hij voorzitter van de Foundational Principles of Ophthalmic Imaging Algorithmic Interpretation-werkgroep, oorspronkelijk ingesteld door de FDA.

De onderzoeksresultaten van Dr. Abramoff vormden voor hem in 2010 aanleiding om Digital Diagnostics op te richten om patiënten meer betaalbare, toegankelijkere en kwalitatief betere gezondheidszorg te bieden. Digital Diagnostics is een toonaangevend AI-diagnostisch bedrijf met een missie om de betaalbaarheid, kwaliteit en toegankelijkheid van de gezondheidszorg te verbeteren. Het bedrijf is gericht op het ontwikkelen van klinisch afgestemde autonome AI-systemen. Door diagnostische beoordeling in de eerstelijnszorg mogelijk te maken, wil Digital Diagnostics de toegang van patiënten tot hoogwaardige, betaalbare ziektedetectie vergroten.

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor het webinar van 6 september 2021. Bekijk het volledige programma van het online Oogcongres 2021 >>