Webinar maandag 4 oktober 2021

Oogarts in Diergaarde Blijdorp (speciaal voor kinderen en alle andere mensen die van dieren houden!) + Welke invloed heeft een gezonde leefstijl op je oogaandoening? Met oogarts Tjeerd de Faber, Oogziekenhuis Rotterdam.

Tjeerd de Faber“In het kader van wereld dierendag op 4 oktober houd ik een lezing met als titel: Gorilla’s uit de mist – de oogarts in de dierentuin. Deze lezing is ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en laat zien hoe een oogarts oogziektes kan behandelen en opereren in Diergaarde Blijdorp. Het is een compilatie van 25 jaar werken met, en het opereren van bijzondere dieren in Blijdorp. Dat varieert van staaroperaties bij babygorilla’s, een veulentje, kabeljauw en zeeleeuw tot consulten bij slangen, vogels en aapjes. Deze lezing duurt circa 45 minuten.

Daarna zal ik het hebben over hoe je je eigen ogen in een zo goed mogelijke conditie houdt. Gezonde voeding, goede bescherming en voorkomen van letsels (vuurwerk), visuele hygiëne en niet te veel beeldschermwerk.”

Tjeerd de Faber is oogarts sinds 1990 in Het Oogziekenhuis Rotterdam. Hij is gespecialiseerd in kinderoogheelkunde, scheelzien en staaroperaties en is mede-oprichter van het Vuurwerkmanifest.

Het is helaas niet meer mogelijk om u aan te melden voor dit webinar. Bekijk het volledige programma >>