Webinar maandag 6 september 2021

Alles wat je wilt weten over DNA, RNA, gentherapie, stamcellen en moleculaire pleisters. Met prof. dr. Rob Collin, Radboudumc.

Rob CollinRob Collin is bijzonder hoogleraar ‘Moleculaire Therapie voor Erfelijke Netvliesaandoeningen’ aan het Radboudumc te Nijmegen. Hij houdt zich al jaren bezig met het ontwikkelen van nieuwe therapieën voor patiënten die blind of slechtziend zijn als gevolg van erfelijke foutjes in het DNA. Zijn eerste uitvindingen worden momenteel – met hoopvolle resultaten –  uitgetest in proefpersonen.

Samen met vele onderzoekers en oogartsen in binnen- en buitenland probeert hij nieuwe ontwikkelingen te verbeteren en toepasbaar te maken voor zoveel mogelijk patiënten. Rob heeft meer dan honderd manuscripten gepubliceerd in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften, en recent enkele mooie subsidies voor zijn onderzoek binnengehaald.

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor het webinar van 6 september 2021. Bekijk het volledige programma van het online Oogcongres 2021 >>