Webinar

In verband met uw en onze veiligheid hebben wij gekozen voor deze digitale oplossing. Hierdoor hoeft u niet te reizen en hebben wij geen zorgen over de 1,5 meter afstandsmaatregel

In de ochtend is het mogelijk een webinar te volgen. Een webinar is een vorm van kennisoverdracht die plaatsvindt via het internet. Het neologisme “webinar” is een porte-manteau (woordcombinatie) van de woorden “web” (dat wil zeggen world wide web) en “seminar”. Deelnemers kunnen het seminar rechtstreeks op hun eigen computer volgen en de spreker(s) zien en horen. Een webinar is dus een seminar met uitsluitend online publiek.
Dit voelt misschien als eenrichtingsverkeer, maar tijdens de uitzending zal het mogelijk zijn vragen te stellen aan de sprekers via de chatfunctie.

In de middag worden op de website acht podcasts (luisterbestanden) gepubliceerd over verschillende onderwerpen. Hierin zal de spreker (veelal een wetenschapper) u vertellen over zijn of haar onderzoek en bevindingen. Deze ‘lezingen’ duren gemiddeld twintig minuten en kunt u beluisteren wanneer het u uitkomt. Dit hoeft dus niet allemaal op 14 november, maar kan ook later.